Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Athens Pride 2023

Ομιλία

-
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Σειρά εκδηλώσεων και εργαστήριο για την ενημέρωση και την ενδυνάμωση της φωνής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

6 Ιουνίου

Η πραγματικότητα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα

Ομιλία, 18:00- 20:00

Στο πλαίσιο της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του τι σημαίνει ίντερσεξ, ποια ορολογία είναι ορθό να χρησιμοποιείται όταν συναναστρεφόμαστε ή αναφερόμαστε στα ίντερσεξ άτομα και θα γίνει αναφορά στον Νόμο 4958/2022 και τα άρθρα 17-20 τα οποία άλλαξαν ριζικά τη ζωή και αναγνώρισαν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα. 

Συντελεστές: Βασιλική Βουβάκη, Νικολέττα Πικραμένου, Φωτεινή Κοκκινάκη (TBC), Φοίβος Συμεωνίδης (TBC)

 

7 Ιουνίου

Έμφυλη βία κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων: Ανταλλάσσοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές

Εργαστήριο, 17:00- 18:30

Σε αυτήν τη συνάντηση δικτύωσης, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και ιδιωτικών φορέων συζητούν για την απόκριση υγειονομικών, νομικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στην έμφυλη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Κεντρικό άξονα της συνάντησης θα αποτελέσει η Διακήρυξη Προθέσεων, μια δέσμευση για έμπρακτη αλλαγή στην αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας.

Το εργαστήριο θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. 

 

Ενδυναμώνοντας τη φωνή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων για την έμφυλη βία

Συζήτηση, 19:00- 21:00​

Στο πλαίσιο της συζήτησης, εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙΑ+ οργανώσεων και φορέων συνομιλούν με ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα που έχουν υποστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο να υποστούν έμφυλη βία σε διαφορετικά κοινωνικά πλαίσια καταθέτοντας το προσωπικό τους βίωμα. Στόχος αυτής της αναστοχαστικής συνομιλίας είναι να ενδυναμωθεί η φωνή που έχουν ήδη τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα για την έμφυλη βία και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν η ύπαρξη, η επάρκεια και η ποιότητα των υπηρεσιών προστασίας ΛΟΑΤΚΙΑ+ θυμάτων έμφυλης βίας με σκοπό την ανίχνευση και την καταγραφή καλών πρακτικών αλλά και σημαντικών κενών στα συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισής της. 

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή