Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες: Orson Welles

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την 4η εκδήλωση της σειράς «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» αφιερωμένη στον Orson Welles

O Orson Welles (1915-1985) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της Ιστορίας, όχι μόνο του αμερικανικού, αλλά του παγκόσμιου σινεμά. Γεννημένος στην Κενόσα του Γουισκόνσιν, ο Welles κατέκτησε σύντομα τον χώρο του θεάτρου και του ραδιοφώνου, και αργότερα έκανε το ίδιο με τον κινηματογράφο υπογράφοντας, στις αρχές της δεκαετίας του 1940, την σκηνοθεσία της θρυλικής ταινίας «Ο πολίτης Κέιν» (Citizen Kane, 1941), στην οποία και πρωταγωνιστεί στον ρόλο του τίτλου. Ωστόσο, με την ιδιαίτερη, εκρηκτική  προσωπικότητά του, ο Welles ήρθε συχνά σε μετωπική σύγκρουση με το «σύστημα» των αμερικανικών στούντιο και έζησε μια θυελλώδη ζωή, ως επαγγελματίας αλλά και ως ιδιώτης. 

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Welles και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του και με το κοινό.

Θα μιλήσουν ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και κριτικός κινηματογράφου και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή