Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Με τα λόγια (γίνεται): Η Ποίηση των Μουσικών

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Στην δεύτερη συνάντηση του «Με τα λόγια (γίνεται)» για το 2023, ανακαλύπτουμε την ποίηση μέσα από τα ματιά δυο μουσικών

Έχοντας αφιερώσει έντεκα χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, οι ποιητικές συναντήσεις συνεχίζουν την δωδέκατη περίοδό τους με προσκλήσεις σε δημιουργούς άλλων τεχνών, που θα παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.

Στην εκδήλωση του Φεβρουαρίου, προσκεκλημένοι είναι οι μουσικοί Μαρία Βουμβάκη και ο Δημήτρης Καμαρωτός.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming από την σελίδα και το κανάλι YouTube της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η Μαρία Βουμβάκη είναι τραγουδοποιός. Σπούδασε πιάνο  και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Στα τραγούδια της, συνδυάζει ηλεκτρονικά, έντεχνα και ποπ στοιχεία με μια αφηγηματική ερμηνεία. Έλαβε το Α' Βραβείο στους «Αγώνες Τραγουδιού της Καλαμάτας» (1991). O πρώτος δίσκος της («Μέσα σε πόλεις και σε κύματα συγχρόνως», 1993) εκδόθηκε από τον «Σείριο» σε παραγωγή του Μ. Χατζιδάκι. Ακολούθησαν άλλοι δύο: «Πρόβες Αποχαιρετισμού» (1999)  και «Το Τερραίν του Παραδείσου» (2006) που περιέχει  μελοποιημένη ελληνική ποίηση. Κομμάτια της περιλαμβάνονται σε διάφορες συλλογές. Τα τελευταία χρόνια, γράφει μουσική για το θέατρο: "Φελίτσε και Λίλυ"  της Ε. Καρασαββίδου (σκην.: Κ.  Πολυχρονοπούλου), "Splinters" της Ν. Ράπη (σκην.: Α. Μιχαήλ),«Στη χώρα Ίψεν» του Ι. Καμπανέλλη (σκην.: Κ. Πολυχρονοπούλου).

Ο Δημήτρης Καμαρωτός σπούδασε σύνθεση, κλαρινέτο, και μουσικολογία στην Ελλάδα και την Γαλλία. Eργάσθηκε στο IRCAM (Γαλλία) και στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Ελλάδα). Η μουσική του κινείται ελεύθερα από την οργανική / φωνητική στην ηλεκτροακουστική / ακουσματική. Αναπτύσσει την θεατρική δραματουργία μέσω της μουσικής και του ηχητικού σχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες (Μ. Μαρμαρινό, Λ. Βογιατζή, Β.  Παπαβασιλείου, κ.ά.), σε περισσότερες από 200 παραστάσεις. Εργα του έχουν παρουσιάστεί στο Εθνικό Θέατρο, στην Επίδαυρο, στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και στην Volksbühne, στην Avignon, στη Comédie-Française, και σε άλλα διεθνή θέατρα και φεστιβάλ. Πρόσφατες δισκογραφικές εκδόσεις έργων του: «Electromagnetic Landscapes - Intersonik Recordings» (2018), «Aural Phase Alpha - 1tracktape» (2021).

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή