Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Προσδοκώ-Επιθυμώ

Συμπόσιο

-
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μία εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από τα έργα της εικονογράφου Ντανιέλας Σταματιάδη με "Πορτρέτα γυναικών που δεν σκόπευαν ή δεν όφειλαν να αλλάξουν τον κόσμο", ένα αναλόγιο, μία ανοιχτή συζήτηση και ένα εικαστικό workshop δίνουν τροφή για σκέψη πάνω στα έμφυλα στερεότυπα

Με αφορμή τα πορτρέτα γυναικών της εικονογράφου Ντανιέλας Σταματιάδη υλοποιηθήκαν τρία εργαστήρια δημιουργικής γραφής στο Εργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στόχος των εργαστηρίων, στα οποία συμμετείχαν γυναίκες -μητέρες, επαγγελματίες του ανθρωπιστικού τομέα και έφηβα κορίτσια ήταν να αναδυθούν οι διαφορετικές ματιές των γυναικών και να θιγούν μέσω της τέχνης τα στερεότυπα, όπως εκείνα εμφανίζονται στην ελληνική κοινωνία.

Τα εργαστήρια υλοποίησαν οι γνωστοί συγγραφείς  Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ελένη Σβορώνου και Αγγελική Δαρλάση. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής οι συμμετέχουσες έλαβαν μέρος και σε δύο εικαστικά εργαστήρια τα οποία σχεδίασαν και υλοποίησαν οι εικαστικοί Δάφνη Κουρή, Παύλος Νικολακόπουλος και Νάντια Παράσχου. Το αποτέλεσμα του συνολικού project αποτελεί και το πρόγραμμα αυτής της πρωτότυπης δράσης που συνδιοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Γυναίκες εδώ και τώρα, γυναίκες χθες και σήμερα. Προσδοκώ-Επιθυμώ. Παραιτούμαι -Αντιστέκομαι.

 

Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

 
  • 11:00-19:00, Εικαστική έκθεση, "Πορτρέτα γυναικών που δεν σκόπευαν ή δεν όφειλαν να αλλάξουν τον κόσμο”, με πρωτότυπα έργα της εικονογράφου Ντανιέλας Σταματιάδη και δημιουργίες εμπνευσμένες απ’ αυτά.

       Επιμέλεια έκθεσης: Δάφνη Κουρή, Κούλα Πανάγου

 

  • 17:30-19:00, Δραματουργικό αναλόγιο, «Γυναίκες  χθες και σήμερα, εδώ και τώρα». Οι επιθυμίες, οι προσδοκίες, τα όνειρα, οι συμβιβασμοί, οι αντιστάσεις, οι ήττες, η καθημερινότητα, ο φόβος και η ελπίδα... Ποιες λέξεις μπορούν να περιγράψουν, να αφορίσουν, να λυτρώσουν...

Ιστορίες που γράφτηκαν με αφορμή τα πορτρέτα της Ντανιέλας Σταματιάδη, διανθισμένες με λογοτεχνικά κείμενα και μαρτυρίες, θα διαβαστούν σε μορφή αναλογίου από τις Χρύσα Διαμαντοπούλου (ηθοποιός -σκηνοθέτις), Άννα Μαρία Στεφαδούρου (σκηνοθέτις), Τζίνα Σταυρουλάκη (ηθοποιός).

 

  • 11:00-19:00, Εικαστική έκθεση "Πορτρέτα γυναικών που δεν σκόπευαν ή δεν όφειλαν να αλλάξουν τον κόσμο”, με πρωτότυπα έργα της εικονογράφου Ντανιέλας Σταματιάδη και δημιουργίες εμπνευσμένες απ’ αυτά.

 

  • 12:00-14:00, Ανοιχτή συζήτηση: "Γυναίκες στο εδώ και το τώρα, στο πριν και στο μετά”.

Συμμετέχουν οι: Αγγελική Δαρλάση (συγγραφέας), Βαγγέλης Ηλιόπουλος (συγγραφέας), Ζωγραφένια Καλλιμάνη (Sports Lawyer -Member of Girl Power Academy Athens), Δήμητρα Κογκίδου (Καθηγήτρια στο Α.Π.Θ., πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο Α.Π.Θ), Χριστίνα Κορομηλά (Social Media Specialist-Member of Girl Power Academy Athens), Πόπη Κύρδη (Υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων Ά Αθήνας), Μαρία Λεωνίδα (σκηνοθέτις), Ελένη Σβορώνου (συγγραφέας), Ντανιέλα Σταματιάδη (εικονογράφος)

 

  • 17:00-19:00, Εικαστικό Workshop – «Περνώντας το Κατώφλι» με την Λήδα Βαρβαρούση.

Στο εργαστήριο «Περνώντας το Κατώφλι» οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, δημιουργούν, παίζουν και μεταφέρονται σε έναν άλλον κόσμο μέσα από την τεχνική του Expressive art therapy.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή