Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Στουρνάρα 288

Προβολή

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η κλασική ελληνική ταινία έρχεται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για μια μόνο προβολή, σφραγίζοντας το αφιέρωμα στην ελληνική πολυκατοικία

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μίμη Τραϊφόρου και του Δημήτρη Βασιλειάδη, η σπονδυλωτή σάτιρα που παρουσιάστηκε στις ελληνικές αίθουσες για πρώτη φορά το 1959 πρόκειται να μας ταξιδέψει νοερά σε στιγμές και αναμνήσεις που αναβίωσε η έκθεση «Πολυκατοικία».

Στην οδό Στουρνάρα, στο νούμερο 288, δεσπόζει μια πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα και ξεχωριστούς κατοίκους. Στις μέρες που ξετυλίγονται μπροστά μας παρακολουθούμε τις ζωές τους, τα προβλήματα, τις συνήθειες, τις χαρές και τους έρωτες, αλλά και πώς κυλά η ζωή σε μια πολυκατοικία όταν εκείνη αποτελούσε μια έννοια καινούργια ακόμη, και αρκετά γοητευτική. Η αξέχαστη ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, με πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών και μουσικών, αποτελεί την ιδανική κατακλείδα «της μπαλάντας των αθηναϊκών πολυκατοικιών» που δημιούργησαν ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού.

Η ταινία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΕ και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΘΗΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ και ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή