Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

HAU Movie Club: A Patch of Blue

Προβολή

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική της δράση “HAU Movie Club” και με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης προβάλλει την οσκαρική κλασική αμερικανική ταινία "A Patch of Blue" (Τυφλός άγγελος)

Aπό τις πιο σημαντικές ταινίες της αμερικανικής φιλμογραφίας, η ταινία σε σκηνοθεσία του Guy Green, γυρίστηκε το 1965 με φόντο το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Η υπόθεση της ταινίας αφορά την αγάπη μιας λευκής τυφλής κοπέλας με έναν μαύρο άντρα. Μάλιστα, όταν προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, οι σκηνές όπου ο Sidney Poitier φιλά την Elizabeth Hartman (στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο) είχαν κοπεί. Αυτές αποκαταστάθηκαν μόνο όταν κυκλοφόρησε η ταινία σε DVD.

Η ταινία προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ: Α’ Γυνακείου Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μουσικής και κέρδισε τελικά το Όσκαρ  Β’ Γυναικείου Ρόλου η Shelley Winters που υποδύεται την καταπιεστική μητέρα της Hartman στην ταινία.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή