Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Στα Φώτα

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης παρουσιάζει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το βιβλίο "Στα Φώτα. Η πορεία στο θρυλικό Actors Studio και άλλες ιστορίες ζωής. Συνομιλίες με τη Νατάσα Μπαστέα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός

Στο βιβλίο «Στα φώτα» ο Ανδρέας Μανωλικάκης αφηγείται την πορεία του από την Αθήνα και το Θέατρο Τέχνης, μέσω Παρισιού και της Σχολής του Μαρσέλ Μαρσό, στη Νέα Υόρκη και στο Actors Studio, στον πιο επιδραστικό θεατρικό οργανισμό στον κόσμο, ανάμεσα σε διάσημους δασκάλους και μαθητές. Συζητά με τη δημοσιογράφο Νατάσα Μπαστέα για το θέατρο, την υποκριτική, την εμπειρία του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ δίπλα στον Ντέρεκ Τζάκομπι και τους διάσημους μαθητές του, μεταξύ των οποίων και ο Μπράντλεϊ Κούπερ. Μιλά για μία πορεία γεμάτη αναπάντεχα περιστατικά και σκληρή δουλειά. «Παρά τον τίτλο, αυτό το βιβλίο, που είναι η αφήγηση της δικής του περιπέτειας, αποτελεί ένα παιχνίδι στο σκοτάδι και στο φως. Της σκηνής. Και της ζωής», όπως σημειώνει η Νατάσα Μπαστέα στον πρόλογο του βιβλίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος, ο ποιητής, κριτικός, θεατρολόγος και μεταφρασεολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, ο γελοιογράφος, Ανδρέας Πετρουλάκης και ο συγγραφέας του βιβλίου, Ανδρέας Μανωλικάκης. Συντονίζει η δημοσιογράφος- συγγραφέας, Νατάσα Μπαστέα

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι πρώην Πρόεδρος (2006-Ιούνιος 2020) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου σήμερα συνεχίζει να είναι Καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Σκηνοθεσίας. Είναι επίσης δια βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βερολίνο, Παρίσι, Βουκουρέστι, Σίμπιου (Ρουμανία), Αθήνα, Χανιά, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο Βαχτάνγκοφ, Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997. Ως σκηνοθέτης αλλά και ως ηθοποιός, εργάστηκε στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού και αλλού). Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Whos Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή