Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

TOEFL ITP®

Επίπεδα:
B1-Γ1
Γλώσσα:
Αγγλικά

Το TOEFL ITP® είναι τεστ περιορισμένης χρηστικότητας (low stakes exam). Χρησιμοποιείται από Κέντρα Ξένων Γλωσσών, πανεπιστήμια, οργανισμούς εκπαίδευσης και άλλους φορείς που επιδιώκουν ποιοτική αξιολόγηση της Αγγλικής για εσωτερική χρήση.

Ψάχνετε εύκολο, γρήγορο, και αξιόπιστο τρόπο να αξιολογήσετε το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής των μαθητών/ φοιτητών σας;

Σας έχουμε τη λύση: TOEFL ITP®

Σχεδιασμένο από τους δημιουργούς του TOEFL®, το TOEFL ITP® είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αξιολογήσετε:

 • την επάρκεια γνώσης της Αγγλικής των σπουδαστών
 • την ποιότητα των προγραμμάτων εκμάθησης της Αγγλικής που παρέχεται

Το TOEFL ITP® προτιμάται για εσωτερική χρήση από κέντρα ξένων γλωσσών, πανεπιστήμια, οργανισμούς εκπαίδευσης και άλλους φορείς που αναζητούν ποιοτική αξιολόγηση της Αγγλικής με σκοπό:

 • την κατάταξη υποψηφίων
 • την πρόοδο των σπουδαστών
 • την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων
 • την επάρκεια γλωσσικής κατάρτισης του προσωπικού

Το TOEFL ITP®

 • προσφέρεται σε έντυπη μορφή
 • αποτελείται από  παλαιότερα θέματα του TOEFL iBT®
 • εξετάζει τη μέτρια έως πολύ καλή γνώση της γλώσσας
 • διαρκεί περίπου 2 ώρες
 • αξιολογεί τη γνώση ακαδημαϊκών Αγγλικών σε τρεις δεξιότητες:
  • Listening Comprehension που μετρά την ικανότητα κατανόησης της Αγγλικής και περιλαμβάνει σύντομες και εκτενείς συνομιλίες, ομιλίες ή διαλέξεις.
  • Structure and Written Expression που μετρά την ικανότητα αναγνώρισης γραπτού Αγγλικού λόγου.
  • Reading Comprehension που μετρά την ικανότητα ανάγνωσης και κατανόησης μικρών κειμένων πανεπιστημιακού περιεχομένου.

Σήμερα, πάνω από 1.500 ιδρύματα παγκοσμίως διεξάγουν το TOEFL ITP®, αριθμός ο οποίος αυξάνει ολοένα και περισσότερο. Τι το κάνει τόσο δημοφιλές;

 • Ευέλικτος τρόπος εξέτασης
 • Στο χώρο σας, σε ημερομηνίες και ώρες που εσείς επιλέγετε
 • Χωρίς περιορισμό στον αριθμό των υποψηφίων
 • Με δυνατότητα επιλογής πολλαπλών διαφορετικών θεμάτων
 • Αξιόπιστη βαθμολόγηση από το ETS®, τον μεγαλύτερο παγκοσμίως φορέα ανάπτυξης εξετάσεων
 • Έκδοση αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα

TOEFL iBT® vs TOEFL ITP®

Παρόλο που το TOEFL ITP® αποτελεί ακαδημαϊκή αξιολόγηση και μετρά το επίπεδο γνώσης ακαδημαϊκών Αγγλικών (όπως το TOEFL iBT® ή pBT®) δεν εξυπηρετεί ίδιο σκοπό με το επίσημο TOEFL® τεστ και δε θα πρέπει να συγχέεται και να χρησιμοποιείται αντ’ αυτού.

Τα αποτελέσματα του TOEFL ITP® είναι αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και δεν αποστέλλονται σε τρίτους φορείς.Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.


Αποτελέσματα και Δελτία Επίδοσης TOEFL®

Τα αποτελέσματα του TOEFL ITP® ισχύουν για δύο χρόνια. Επειδή το γλωσσικό επίπεδο μπορεί να μεταβληθεί σημαντικά σε σχετικά μικρή χρονική περίοδο, αποτελέσματα παλαιότερα των δύο ετών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να επαληθευτούν. Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις TOEFL ITP®  περισσότερο από δύο χρόνια πριν και πρέπει να υποβάλουν αποτελέσματα σε οργανισμό, πρέπει να συμμετάσχουν εκ νέου στην εξέταση ώστε να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα προορίζονται αποκλειστικά για εσωτερική χρήση του οργανισμού που διεξάγει την εξέταση. Δεν υποκαθιστούν αποτελέσματα εξετάσεων TOEFL®  και δεν αποστέλλονται σε άλλους οργανισμούς. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα  του TOEFL ITP® παρέχονται μέσω του Γραφείο EPN της Ελληνοαμεικανικής Ένωσης του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Διαδικασία βαθμολόγησης των εξετάσεων TOEFL ITP®

Μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων από τον οργανισμό,  τα τεστ βαθμολογούνται τοπικά και η βαθμολογία παρουσιάζεται ανά ενότητα και συνολικά. Η κατάτμηση της βαθμολογίας προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα στους καθηγητές να διαπιστώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών τους που χρειάζονται βελτίωση και να διαμορφώσουν το μάθημά τους ανάλογα. Η βαθμολογία διατίθεται γρήγορα, συνήθως 7 ημέρες μετά των παραλαβή των τεστ.

Τα δελτία επίδοσης (score report) περιλαμβάνουν ατομικές πληροφορίες τις οποίες ο οργανισμός μπορεί να διανείμει στους μαθητές και πληροφορίες για τον οργανισμό και κατάσταση βαθμολογίας μόνο για εσωτερική χρήση.  

Αναβαθμολόγηση

 • Όλα τα αιτήματα αναβαθμολόγησης σχετικά με τις εξετάσεις TOEFL iΒΤ® εξετάζονται απευθείας από το ETS®. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του ETS®.
 • Λόγω των σκοπών των εξετάσεων TOEFL Junior® και TOEFL ITP®, τα αποτελέσματά τους δεν αναβαθμολογούνται. Και οι δύο εξετάσεις είναι περιορισμένης χρηστικότητας (low stakes exam). Το TOEFL Junior® παρέχει σε σχολεία, καθηγητές, γονείς και μαθητές ένα αντικειμενικό μέσο αξιολόγησης της προόδου των μαθητών στην αγγλική γλώσσα και το TOEFL ITP® χρησιμοποιείται από Κέντρα Ξένων Γλωσσών, πανεπιστήμια, οργανισμούς εκπαίδευσης και άλλους φορείς που επιδιώκουν ποιοτική αξιολόγηση της Αγγλικής για εσωτερική χρήση.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρέχει ποικιλία υποστήριξης σχετικά με εξετάσεις προς όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τους μεμονωμένους υποψηφίους:

Επίσης, προσφέρει στους υποψήφιους, τους μαθητές και τους καθηγητές τους ποικιλία υποστηρικτικού υλικού που αναπτύσσει ή υποστηρίζει το ETS®:


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


 • Educational Testing Service (ETS)
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:
Πίσω στην αρχή