Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

TOEIC®

Επίπεδα:
B1-Γ2
Γλώσσα:
Αγγλικά

Το TOEIC® Listening and Reading απευθύνεται σε υποψηφίους που θέλουν να αποδείξουν την ικανότητά τους στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας στο καθημερινό ή εργασιακό τους περιβάλλον. Είναι μια εξέταση που διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση σε ολόκληρη τη Ελλάδα σε ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας.  

Το TOEIC® Listening and Reading με περισσότερους από 5 εκατομμύρια υποψήφιους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, είναι ο ηγέτης στις εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας, και, με τη συχνή διεξαγωγή εξετάσεων, το πιο ευέλικτο τεστ στην Ελλάδα. 

Τι είναι το TOEIC® Listening and Reading;

Το TOEIC® Listening and Reading είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που υπολογίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσικής επίδοσης υποψηφίων των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Αγγλική. Η βαθμολογία που λαμβάνει ο υποψήφιος δηλώνει πόσο καλά μπορεί να επικοινωνεί με άλλα άτομα στο καθημερινό εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το TOEIC® Listening and Reading;

 • Για την αξιολόγηση του επιπέδου γνώσης της Αγγλικής γλώσσας
 • Για την επιλογή νέου προσωπικού
 • Για την επιλογή των ήδη εργαζομένων-υποψηφίων για προαγωγή
 • Για τον υπολογισμό μισθολογικών αυξήσεων εργαζομένων που συνδέονται με τις γλωσσικές επιδόσεις τους στην Αγγλική
 • Για την παρακολούθηση της προόδου στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας


Το TOEIC® Listening and Reading διαρκεί 2 ώρες και αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη: 

Ενότητες Εξέτασης

# Eρωτήσεων

Περιγραφή

Συνολική Διάρκεια

Κατανόηση προφορικού λόγου από CD (Listening Comprehension)

6

Φωτογραφίες

45'

25

Ερωτήσεις - απαντήσεις

39

Διάλογοι

30

Oμιλίες

 

Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading Comprehension)

30

Ελλιπείς προτάσεις

75'

16

Συμπλήρωση Κειμένων

54

Κατανόηση Κειμένων

                                                                                                                      


Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.


Η βαθμολογία στο TOEIC® Listening and Reading καθορίζεται από τον αριθμό των σωστών απαντήσεων. Ο αριθμός των σωστών απαντήσεων στο κάθε μέρος του τεστ μετατρέπεται σε βαθμολογία με κλίμακα. Σε κάθε υποψήφιο δίνονται τρεις βαθμοί σε κλίμακα:

 • ένας βαθμός για το Ακουστικό μέρος (Listening Section),
 • ένας βαθμός για το μέρος της Κατανόησης Κειμένων (Reading Section)
 • ένα συνολικός βαθμός που αποτελείται από το άθροισμα των βαθμών του Ακουστικού μέρους και του μέρους της Κατανόησης Κειμένων.

Ο βαθμός του καθενός από τα δύο μέρη κυμαίνεται από 5 ως 495. Η συνολική βαθμολογία κυμαίνεται από 10 ως 990. Αρνητική βαθμολογία δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα προκύπτει μόνο από το άθροισμα των βαθμών των σωστών απαντήσεων.

Οι στατιστικές διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν για να μετατραπούν οι βαθμολογίες σε κοινή κλίμακα διασφαλίζουν ότι παρόμοιες βαθμολογίες στο TOEIC® Listening and Reading υποδηλώνουν παρόμοια γνωστικά επίπεδα στην αγγλική γλώσσα.

Αναβαθμολόγηση

Η βαθμολόγηση των εξετάσεων που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση γίνεται από τους εξεταστικούς φορείς σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες αρχές αξιολόγησης. Τα πολλά και διαφορετικά στάδια ποιοτικής αξιολόγησης της διαδικασίας βαθμολόγησης διασφαλίζουν την αξιοπιστία και εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Αν, παρόλα αυτά, επιθυμείτε να ζητήσετε επανεξέταση του γραπτού σας, μπορείτε να το κάνετε το αργότερο εντός 30 ημερών από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, υποβάλλοντας την κατάλληλη αίτηση αναβαθμολόγησης και καταβάλλοντας τέλος αναβαθμολόγησης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, λαμβάνετε επιστολή που σας ενημερώνει για το νέο αποτέλεσμα το οποίο είναι οριστικό.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι:

 • Αιτήσεις αναβαθμολόγησης γίνονται δεκτές το αργότερο εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις.
 • Οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει μετά από διαδικασία αναβαθμολόγησης θεωρείται οριστικό και αμετάκλητο.
 • Σε περίπτωση που μετά από διαδικασία αναβαθμολόγησης αλλάξει θετικά το αποτέλεσμα της εξέτασης, το τέλος αναβαθμολόγησης επιστρέφεται και εκδίδεται νέο δελτίο επίδοσης του υποψηφίου (score report).
Αίτηση αναβαθμολόγησης εξέτασης TOEIC® Listening and Reading

Που αναγνωρίζεται το TOEIC®

Δημόσιες Αρχές

Α.Σ.Ε.Π.

Το πιστοποιητικό TOEIC® αναγνωρίζεται τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) στην Ελλάδα και ισχύει δια βίου.

Tο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει και μοριοδοτεί το TOEIC® ως αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής στα εξής επίπεδα:

Μέτρια γνώση (405-500), καλή γνώση (505-780), πολύ καλή γνώση (785-920) και άριστη γνώση (925-990).

Επίπεδο Γνώσης

Επίπεδο Γλώσσας

Βαθμός

Άριστη

Proficiency

925-990

Πολύ Καλή

Advanced

785-920

Καλή

Lower

505-780

Μέτρια

Basic

405-500

Oι νέες κλίμακες ισχύουν αναδρομικά για όσους υποψήφιους έλαβαν το πιστοποιητικό τους από 1/12/2019 και έπειτα. Οι βαθμολογίες για όσους υποψηφίους έλαβαν πιστοποιητικό πριν από την 1/12/2019 παραμένουν ως εξής: Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1):  βαθμολογία από 785 έως 900, Καλή γνώση (Β2): βαθμολογία από 505 έως 780, Μέτρια γνώση (Β1): βαθμολογία από 405 έως 500.

Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Το πιστοποιητικό TOEIC® αναγνωρίζεται επίσης από πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα ως αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής για εισαγωγή σπουδαστών σε μεταπτυχιακά τους προγράμματα, όπως τα παρακάτω:

 • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Οδοντιατρική Σχολή
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
 • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής
 • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
 • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Νοσηλευτικής
 • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού
 • Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
 • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, "Athens MBA”

 

 1. Η ανωτέρω αναφορά σε πανεπιστήμια είναι ενδεικτική.
 2. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση δεν συνιστά συγκεκριμένα πανεπιστήμια ή προγράμματα σπουδών, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά.
 3. Οι υποψήφιοι σπουδαστές καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με το πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει ώστε να εξακριβώσουν την ακρίβεια των ανωτέρω.

Πόσο συχνά διεξάγονται οι εξετάσεις TOEIC® Listening and Reading;

Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. 

Πού διεξάγονται οι εξετάσεις TOEIC® Listening and Reading;

Εξεταστικά κέντρα λειτουργούν σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Επικοινωνήστε με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για να πληροφορηθείτε για το πλησιέστερο σε εσάς εξεταστικό κέντρο.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων είναι οριστικές;

Ανάλογα με τα αιτήματα των υποψηφίων, εκτός από τις ανακοινωθείσες ημερομηνίες, ενδέχεται να προστεθούν νέες. Επίσης, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός υποψηφίων για ανακοινωθείσα ημερομηνία, η εξέταση μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία και οι εγεγραμμένοι υποψήφιοι ενημερώνονται έγκαιρα.

Πώς και πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις TOEIC® Listening and Reading;

Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις TOEIC® Listening and Reading υποβάλλονται ηλεκτρονικά (online). Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις συγκεκριμένης ημερομηνίας, πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής  το αργότερο εντός 10 ημερολογιακών ημερών πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων.

Πόσο συχνά μπορώ να συμμετέχω στις εξετάσεις TOEIC® Listening and Reading;

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μία φορά κάθε 28 ημερολογιακές ημέρες (συμπεριλαμβάνονται σαββατοκύριακα, αργίες και η ημέρα εξέτασης). Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να μεταφέρει σε μεταγενέστερη ημερομηνία όποιον υποψήφιο υποβάλλει αίτηση αγνοώντας την παραπάνω οδηγία.

Μπορώ να δώσω τις εξετάσεις TOEIC® Listening and Reading αν είμαι άτομο με ειδικές ικανότητες;

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση έχει δεσμευτεί να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του κοινού της. Αν ο υποψήφιος χρειάζεται ειδικές συνθήκες στις εξετάσεις, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και να προσκομίσει τα ανάλογα δικαιολογητικά, 30 ημερολογιακές ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασης, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτησή του. Δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τις ειδικές συνθήκες.

Υπάρχουν διαφορετικά τεστ για κάθε επίπεδο;

Όχι. Υπάρχει ένα τεστ για όλους τους υποψήφιους.

Παίρνω πτυχίο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα;

Όλοι οι υποψήφιοι παίρνουν πιστοποιητικό.


Εξεταστικές Ημερομηνίες Μαΐου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

May 4, 2023

Thessaloniki

May 17, 2023

May 6, 2023

Athens

May 17, 2023

Aigina

Ioannina

Iraklio

Kastoria

Kozani

Rethymno

May 7, 2023

Agrinio

May 17, 2023

Hania

Xanthi

May 11, 2023

Athens

May 24, 2023

Thessaloniki

May 13, 2023

Hios

May 24, 2023

Karditsa

Kos

Mytilene

Volos

May 16, 2023

Kilkis

May 31, 2023

May 18, 2023

Athens

May 31, 2023

Thessaloniki

May 25, 2023

Athens

June 12, 2023

May 28, 2023

Ithaki

June 12, 2023

Skiathos

 

Εξεταστικές Ημερομηνίες Ιουνίου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

June 1, 2023

Athens

June 26, 2023

Thessaloniki

June 3, 2023

Agios Nikolaos

June 26, 2023

Agrinio (Astakos)

Ierapetra

Preveza

Thasos

Thessaloniki

June 4, 2023

Giannitsa

June 26, 2023

Hios

Kalymnos

Kos

Larissa (Farsala)

Lefkada

Mykonos

Mytilene

Naxos

Nea Moudania

Paros

Ptolemaida

Samos

Santorini

Syros

June 8, 2023

Athens

July 3, 2023

Thessaloniki

June 10, 2023

Didimoteiho

July 3, 2023

Florina

Ikaria

Katerini

Komotini

Orestiada

Poligiros

Veria

June 11, 2023

Alexandroupoli

July 3, 2023

Drama

Kavala

Lamia (Stylida)

June 15, 2023

Athens

July 10, 2023

Thessaloniki

June 17, 2023

Agrinio

July 10, 2023

Amfissa

Halkida

Ioannina

Karpenisi

Kastoria

Kefalonia

Kozani

Lamia

Livadia

Mesologi

Neapoli

Patra

Rhodes

Serres

Thiva

Tripoli

Zakynthos

June 18, 2023

Aidipsos

July 10, 2023

Arta

Edessa

Igoumenitsa

Kerkyra

Nafpaktos

Nafplio

Sparti

Xanthi

June 22, 2023

Athens

July 17, 2023

Thessaloniki

June 24, 2023

Hania

July 17, 2023

Kalabaka

Kalamata

Korinthos

Larissa

June 25, 2023

Halkida

July 17, 2023

Iraklio

Karditsa

Pirgos

Thessaloniki

Volos

June 29, 2023

Thessaloniki

July 21, 2023

 

Εξεταστικές Ημερομηνίες Ιουλίου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

July 1, 2023

Athens

July 21, 2023

Florina

Mytilene

July 6, 2023

Thessaloniki

July 26, 2023

July 7, 2023

Athens

July 26, 2023

July 8, 2023

Edessa

July 26, 2023

July 13, 2023

Thessaloniki

July 28, 2023

July 14, 2023

Athens

July 28, 2023

July 15, 2023

Lamia

July 28, 2023

Larissa

Volos

July 20, 2023

Thessaloniki

September 4, 2023

July 21, 2023

Athens

September 4, 2023

July 22, 2023

Hania

September 4, 2023

Ioannina

Kerkyra

Nafplio

Pirgos

Rethymno

July 23, 2023

Iraklio

September 4, 2023

Kalamata

Patra

July 27, 2023

Thessaloniki

September 4, 2023

July 29, 2023

Athens

September 4, 2023

 

Εξεταστικές Ημερομηνίες Αυγούστου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

August 3, 2023

Thessaloniki

September 8, 2023

August 4, 2023

Athens

September 8, 2023

August 24, 2023

Thessaloniki

September 11, 2023

August 25, 2023

Athens

September 11, 2023

August 31, 2023

Thessaloniki

September 13, 2023

Εξεταστικές Ημερομηνίες Σεπτεμβρίου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

September 1, 2023

Athens

September 13, 2023

September 7, 2023

Thessaloniki

September 20, 2023

September 8, 2023

Athens

September 20, 2023

September 14, 2023

Thessaloniki

September 27, 2023

September 16, 2023

Athens

September 27, 2023

Hania

Ioannina

Patra

September 17, 2023

Iraklio

September 27, 2023

September 21, 2023

Thessaloniki

October 4, 2023

September 22, 2023

Athens

October 4, 2023

September 28, 2023

Thessaloniki

October 11, 2023

September 29, 2023

Athens

October 11, 2023

Εξεταστικές Ημερομηνίες Οκτωβρίου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

October 5, 2023

Thessaloniki

October 18, 2023

October 6, 2023

Athens

October 18, 2023

October 7, 2023

Halkida

October 18, 2023

Hios

Mytilene

Rhodes

October 12, 2023

Thessaloniki

October 30, 2023

October 13, 2023

Athens

October 30, 2023

October 14, 2023

Alexandroupoli

October 30, 2023

Ioannina

Kalabaka

Nafplio

Pirgos

Sparti

Volos

October 15, 2023

Agrinio

October 30, 2023

Kalamata

Karditsa

Komotini

Korinthos

Larissa

Sparti

Xanthi

October 19, 2023

Thessaloniki

November 1, 2023

October 21, 2023

Athens

November 1, 2023

Drama

Katerini

Kavala

October 26, 2023

Athens

November 8, 2023

 

Εξεταστικές Ημερομηνίες Νοεμβρίου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

November 2, 2023

Thessaloniki

November 15, 2023

November 3, 2023

Athens

November 15, 2023

November 4, 2023

Florina

November 15, 2023

Kastoria

Kozani

November 9, 2023

Thessaloniki

November 23, 2023

November 11, 2023

Athens

November 23, 2023

Ioannina

Iraklio

November 12, 2023

Hania

November 23, 2023

Livadia

Thiva

November 16, 2023

Athens

November 30, 2023

Thessaloniki

November 18, 2023

Pirgos

November 30, 2023

November 23, 2023

Athens

December 6, 2023

Thessaloniki

November 25, 2023

Agios Nikolaos

December 6, 2023

Edessa

Kilkis

Poligiros

Serres

November 26, 2023

Sitia

December 6, 2023

November 30, 2023

Athens

December 13, 2023

Thessaloniki

 

Εξεταστικές Ημερομηνίες Δεκεμβρίου 2023

Examination Date

Test Center

Announcement Date of Results

December 7, 2023

Athens

December 20, 2023

Thessaloniki

December 14, 2023

Athens

January 15, 2024

Thessaloniki

December 16, 2023

Agrinio

January 15, 2024

Alexandroupoli

Amfissa

Halkida

Hania

Hios

Igoumenitsa

Ioannina

Kalabaka

Kalamata

Kefalonia

Kerkyra

Kos

Lamia

Larissa

Lefkada

Mesologi

Mytilene

Nafplio

Patra

Ptolemaida

Rethymno

Rhodes

Samos

Zakynthos

December 17, 2023

Arta

January 15, 2024

Giannitsa

Iraklio

Karditsa

Karpenisi

Katerini

Kavala

Korinthos

Livadia

Nafpaktos

Nea Moudania

Preveza

Thessaloniki

Thiva

Tripoli

Veria

Volos

 


Παραλαβή/Αποστολή πρωτότυπων πιστοποιητικών

Όλοι οι υποψήφιοι του TOEIC® Listening and Reading λαμβάνουν λεπτομερές πιστοποιητικό, ανεξαρτήτως της βαθμολογίας τους.

Ιδιοκτήτες και καθηγητές Κέντρων Ξένων Γλωσσών

 • Τα πιστοποιητικά TOEIC® Listening and Reading του Educational Testing Service αποστέλλονται με μέριμνα του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μόλις είναι διαθέσιμα από τον εξεταστικό φορέα.
 • Η αποστολή γίνεται μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς χωρίς οικονομική επιβάρυνση του παραλήπτη.
 • Η παράδοση των πιστοποιητικών στους επιτυχόντες υποψήφιους γίνεται με ευθύνη του ιδιοκτήτη Κέντρου Ξένων Γλωσσών ή καθηγητή που έχει εγγράψει τους υποψήφιους.

Επιτυχόντες μεμονωμένοι υποψήφιοι

 • Αν επιθυμείτε να σας αποστείλουμε το πιστοποιητικό σας: Η αποστολή γίνεται μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς χωρίς οικονομική επιβάρυνση του παραλήπτη.
  • Κατεβάστε, συμπληρώστε, και υπογράψτε τη σχετική αίτηση.
  • Αποστείλετε τη συμπληρωμένη αίτηση μαζί με απλό φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με φωτογραφία σφραγισμένη από Δημόσια Αρχή ή δίπλωμα οδήγησης).
  • Η αποστολή των εγγράφων μπορεί να γίνει ως εξής:
   • Ταχυδρομικώς: Διδότου 15, 10680 Αθήνα ή Φράγκων 14, 54626 Θεσσαλονίκη
   • Με φαξ: 2103634200 ή 2310553925
   • Με email: certificates@hau.gr

Απολεσθέντα/Κατεστραμμένα πιστοποιητικά 

 • Τα απολεσθέντα ή κατεστραμμένα πιστοποιητικά δεν επανεκδίδονται.
 • Χορηγείται βεβαίωση απώλειας/καταστροφής πιστοποιητικού από την Ελληνοαμερικανική Ένωση.
 • Η χορήγηση βεβαίωσης επιβαρύνεται με διοικητικά έξοδα.
 • Διαδικασία για χορήγηση βεβαίωσης απώλειας/καταστροφής πιστοποιητικού:
  • Κατεβάστε, συμπληρώστε, και υπογράψτε τη σχετική αίτηση.
  • Κατεβάστε και συμπληρώστε τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986. Θεωρήστε το γνήσιο της υπογραφής σας στην εξουσιοδότηση από Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ.
  • Για την παραλαβή/αποστολή της βεβαίωσης, ακολουθήστε τις διαδικασίες που ισχύουν για την παραλαβή/αποστολή πρωτότυπων πιστοποιητικών μεμονωμένων υποψήφιων. 

Άλλες περιπτώσεις 

Το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μπορεί να εξυπηρετήσει τους υποψήφιους και για τις παρακάτω περιπτώσεις: 

 • Eπικύρωση αντιγράφων πιστοποιητικών (επιβαρύνεται με διοικητικά έξοδα)
 • Βεβαίωση συμμετοχής σε εξετάσεις (χορηγείται δωρεάν)
 • Επίσημη μετάφραση πιστοποιητικών (επιβαρύνεται με διοικητικά έξοδα)
 • Βεβαίωση εγγραφής σε εξετάσεις (χορηγείται δωρεάν)

Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να  συμπληρώσουν και να υπογράψουν τη σχετική αίτηση. Για την παραλαβή/αποστολή των επικυρώσεων, μεταφράσεων και βεβαιώσεων, οι υποψήφιοι ακολουθούν τις διαδικασίες που ισχύουν για την παραλαβή/αποστολή πρωτότυπων πιστοποιητικών μεμονωμένων υποψήφιων.


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2103680000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησής σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


 • Educational Testing Service (ETS)
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:
Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;

Πίσω στην αρχή