Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

BCCE

Επίπεδο:
B1
Γλώσσα:
Αγγλικά

Το Basic Communication Certificate in English (BCCE™) είναι μια σταθμισμένη εξέταση που εξετάζει τις 4 δεξιότητες στο επίπεδο B1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR B1). Είναι μια εξέταση που αναπτύσσεται από το Hellenic American University και που διεξάγεται από πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα παγκοσμίως.

Το BCCE™ είναι επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β1, όπως αυτό ορίζεται από το CEFR.  Διεξάγεται διεθνώς και αναπτύσσεται από το Hellenic American University, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα υπαγόμενο στην Πολιτεία του New Hampshire, ΗΠΑ, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και φορείς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Το BCCE™ είναι κατάλληλο για εφήβους και ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν να αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν βασικές επικοινωνιακές λειτουργίες στην Αγγλική γλώσσα αλλά, ταυτόχρονα, μπορεί να μην είναι προετοιμασμένοι για ανώτερου επιπέδου εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στην εξέταση BCCE™ αποκτούν ένα πιστοποιητικό το οποίο τεκμηριώνει το επίπεδο των Αγγλικών τους για εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς ή προσωπικούς στόχους.

Το BCCE™ είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Β1. Το πιστοποιητικό BCCE™ μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη βασικής γλωσσικής ικανότητας στον ιδιωτικό τομέα και για περαιτέρω σπουδές.Κατανόηση Προφορικού Λόγου (30 ερωτήσεις)

Μέρος 1 (10 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): Σύντομοι ηχογραφημένοι διάλογοι που ακολουθούνται από 1 ερώτηση ο κάθε ένας. Οι επιλογές των απαντήσεων δίνονται με τη μορφή εικόνων. Το πρώτο μέρος ακούγεται μία φορά.

Μέρος 2 (9 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): Σύντομα ηχογραφημένα μηνύματα ή ανακοινώσεις που ακολουθούνται από 1 εκτυπωμένη ερώτηση το κάθε ένα. Το δεύτερο μέρος ακούγεται μία φορά.

Μέρος 3 (6 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): Ηχογραφημένη ραδιοφωνική συνέντευξη σε 3 μέρη ακολουθούμενα από 2 εκτυπωμένες ερωτήσεις το κάθε ένα. Το τρίτο μέρος ακούγεται μία φορά.

Μέρος 4 (5 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): Σύντομη ηχογραφημένη ομιλία που ακολουθείται από 5 εκτυπωμένες ερωτήσεις. Το τέταρτο μέρος ακούγεται δύο φορές.

Διάρκεια ενότητας κατανόησης προφορικού λόγου (Listening): 30 λεπτά (περίπου).

Κατανόηση Γραπτού Λόγου (75 ερωτήσεις)

Γραμματική (25 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): Οι υποψήφιοι επιλέγουν την ορθή απάντηση προκειμένου να συμπληρώσουν κενά σε προτάσεις.

Λεξιλόγιο (25 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): Οι υποψήφιοι επιλέγουν την ορθή απάντηση προκειμένου να συμπληρώσουν κενά σε προτάσεις.

Reading Μέρος 1 (10 ερωτήσεις) (multiple choice): 4 σύντομα κείμενα διαφημίσεων ή κριτικών που συνδέονται θεματικά μεταξύ τους ακολουθούνται από 10 ερωτήσεις. 

Reading Μέρος 2 (5 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): 1 σύντομο κείμενο επιχειρηματολογίας που ακολουθείται από 5 ερωτήσεις.

Reading Μέρος 3 (5 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): 1 σύντομο ανεπίσημο email που ακολουθείται από 5 ερωτήσεις.

Reading Μέρος 4 (5 ερωτήσεις) (πολλαπλές επιλογές): 1 σύντομο κείμενο που ακολουθείται από 5 ερωτήσεις.

Διάρκεια ενότητας κατανόησης γραπτού λόγου (GVR): 70 λεπτά.

Παραγωγή Γραπτού Λόγου (2 θέματα)

Θέμα A: Email 1: Ανεπίσημο email στο οποίο οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν πληροφορίες που τους δίνονται.

Task B: Email 2: Email για συμμετοχή σε διαγωνισμό στο οποίο οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν πληροφορίες που τους δίνονται.

Διάρκεια ενότητας παραγωγής γραπτού λόγου (Writing): 50 λεπτά.

Παραγωγή Προφορικού Λόγου (4 δραστηριότητες)

Δραστηριότητα 1: Εισαγωγή: Οι υποψήφιοι απαντούν σε μη-ευαίσθητες, προσωπικές ερωτήσεις.

Δραστηριότητα 2: Ερωτήσεις σχετικά με εικόνες: Οι υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με μία εικόνα.

Δραστηριότητα 3:  Παιχνίδι ρόλων: Οι υποψήφιοι συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι ρόλων.

Δραστηριότητα 4: Γενικές ερωτήσεις: Οι υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι ρόλων.

Διάρκεια ενότητας παραγωγής προφορικού λόγου (Speaking): 10-15 λεπτά.

Γενικά

Το γραπτό μέρος της εξέτασης (ενότητες 1-3), συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών, διαρκεί περίπου 3 ώρες.


Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.
 


Η βαθμολόγηση των ενοτήτων Listening και Reading & Use of Language γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού λογισμικού σύμφωνα με τις αρχές της Σύγχρονης Θεωρίας Μέτρησης (Item Response Theory).

Η ενότητα Writing βαθμολογείται από δύο ανεξάρτητους βαθμολογητές με βάση τις κλίμακες αξιολόγησης όπως αυτές έχουν οριστεί από το Hellenic American University. Οι εκθέσεις των οποίων οι βαθμολογίες εμφανίζουν απόκλιση, αξιολογούνται από τρίτο βαθμολογητή ο οποίος καθορίζει τον τελικό βαθμό. Οι βαθμολογητές είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σύμφωνα με τα κριτήρια του Hellenic American University.

Η βαθμολόγηση της ενότητας Speaking γίνεται με βάση τις κλίμακες αξιολόγησης όπως αυτές έχουν οριστεί από το Hellenic American University, από βαθμολογητές ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σύμφωνα με τα κριτήρια του Hellenic American University. Όλα τα τεστ ηχογραφούνται.

  • Κάθε μία από τις ενότητες του ΒCCE αξιολογείται με κλίμακα από 0 έως 1000. Κάθε ενότητα φέρει ίση βαρύτητα στον καθορισμό του τελικού βαθμού.
  • Η ελάχιστη βαθμολογία για επιτυχία ανά ενότητα είναι 650 από 1000. Οι βαθμολογίες των ενοτήτων συνδυάζονται και συνυπολογίζονται ώστε να εξάγεται πιθανός μέσος όρος 1000 και για τις τέσσερεις ενότητες.
  • Αποκτούν το ΒCCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες ίσο ή ανώτερο του 650.
  • Δεν αποκτούν το ΒCCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες κατώτερο του 650.
  • Δεν αποκτούν το ΒCCE οι υποψήφιοι που δεν συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες ενότητες της εξέτασης. Η πιθανή επιτυχής επίδοσή τους σε όσες ενότητες συμμετείχαν δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
  • Το Hellenic American University επιτρέπει στους υποψηφίους με ειδικές ικανότητες να ζητήσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις υπό ειδικές συνθήκες ή με τροποποιήσεις στην εξεταστική διαδικασία.

Δείτε επίσης


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Hellenic American University
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:

Υποστήριξη

Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις εξετάσεις σας ή τις υπάρχουσες πιστοποιήσεις, συμβουλές, δωρεάν υλικό προετοιμασίας και άλλα.

Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;
Είστε καθηγητής ή κέντρο ξένων γλωσσών;

Βιβλία Εξετάσεων:


Πίσω στην αρχή