Πιστοποίηση Project Management Professional - PMP®

Πιστοποιηθείτε με την πλέον διαδεδομένη πιστοποίηση σε project management παγκοσμίως, το PMP® του Project Management Institute, (PMI®). Πώς θα πιστοποιηθείτε γρήγορα και σίγουρα.

Πλεονεκτήματα

Προϋποθέσεις

Οι εξετάσεις

Προετοιμασία

Διατήρηση πιστοποίησης

Ευκαιρίες για PDUsστην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Project Management Institute (PMI®)

Πλεονεκτήματα

  • αναγνωρίζεται σε περισσότερες από 180 χώρες στο κόσμο με πάνω από 600,000 πιστοποιημένους PMPs, ως μια ισχυρή πιστοποίηση γνώσεων και εμπειρίας στη Διαχείριση Έργου. 
  • Λόγω της ευρείας αναγνώρισής της σε όλους τους κάδους η πιστοποίηση αποτελεί σημαντικό προσόν για εσάς που επιθυμείτε να αναλάβετε νέα καθήκοντα ή να αυξήσετε τις αποδοχές σας.
  • Η πιστοποίηση είναι εξαιρετικά χρήσιμη για εσάς που εργάζεσθε σε φορείς που έχουν εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς το 70% των πάνω από 740,000 πιστοποιημένων PMPς εργάζεται στις ΗΠΑ.
  • Η πιστοποίηση είναι ευρέως γνωστή στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών διεθνώς, γι’αυτό και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εσάς που εργάζεσθε σε εταιρείες Πληροφορικής ή ασχολείσθε με έργα Πληροφορικής και Τεχνολογίας.   

Προϋποθέσεις

Ως υποψήφιος θα πρέπει να πληρείτε τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Ακαδημαϊκές γνώσεις

Εργασιακή Εμπειρία

Εκπαίδευση στη Διοίκηση Έργου

Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή ακαδημαϊκό πτυχίο 2ετούς φοίτησης

 

Ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία 5 ετών (60 μήνες εργασίας σε Διοίκηση Έργων από τους οποίους τουλάχιστον 7500 ώρες αφορούν διαχείριση projecttasks)

35 διδακτικές ώρες σε Διοίκηση Έργου*

(35 PDUs)

Ή

Ακαδημαϊκό πτυχίο 4ετούς ή 5ετούς φοίτησης ή αντίστοιχο πτυχίο

Ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία 3 ετών (36 μήνες εργασίας σε Διοίκηση Έργων από τους οποίους 4500 ώρες αφορούν διαχείριση projecttasks)

35 διδακτικές ώρες σε Διοίκηση Έργου* (35 PDUs)

*συστήνεται εκπαίδευση από PMI Registered Education Providers (R.E.P.)

Οι εξετάσεις

Συμπληρώνετε on line την αίτησή σας στον ιστότοπο του PMI®, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία που αποδεικνύουν την εργασιακή σας εμπειρία, τις ακαδημαϊκές σας σπουδές και τις διδακτικές ώρες στη Διαχείριση Έργου. 

Μετά περίπου από 5-10 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή της αιτήσεως σας , και αφού αυτή αξιολογηθεί και εγκριθεί, το PMI αποστέλλει στοιχεία για να δώσετε τις εξετάσεις σε ένα Prometric test center,  σε χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε εσείς, μέσα σε ένα χρόνο από την έγκριση της αιτήσεώς  σας.   Οι εξετάσεις δίδονται σε υπολογιστή, αποτελούνται από 200 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής τις οποίες ο υποψήφιος πρέπει να απαντήσει σε 4 ώρες.

To σεμινάριο προετοιμασίας PMP® Prep της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Οι εισηγητές μας με εμπειρία σε μεγάλα έργα του εξωτερικού, θα σας βοηθήσουν με το 24ωρο εντατικό σεμινάριό μας να έχετε μια πλήρη εικόνα της εξεταστέας ύλης και να δομήσετε τη μελέτη σας έτσι ώστε να περάσετε με επιτυχία το τεστ με το λιγότερο δυνατό χρόνο προετοιμασίας. Επιπλέον σας προσφέρει 24 PDUs.

Εάν δεν έχετε το απαραίτητο θεωρητικό γνωστικό υπόβαθρο για να μελετήσετε την εξεταστέα ύλη του PMBOK® Guide, ή δεν έχετε συγκεντρώσει τα απαραίτητα PDUs, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα από τα βασικά μας σεμινάρια στη Διαχείριση Έργου.

Διατήρηση πιστοποίησης

Θα πρέπει να συγκεντρώνετε κάθε 3 χρόνια, 60 PDUs.  Τις μονάδες αυτές μπορείτε να τις συγκεντρώσετε με διάφορους τρόπους, όπως συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατά προτίμηση των PMI Registered Training Providers (R.E.P.), συμμετέχοντας σε συνέδρια του κλάδου, συγγράφοντας άρθρα ή προσφέροντας σχετικές παρουσιάσεις και πολλά άλλα.  Δείτε περισσότερα στο εδώ για την Πολιτική διατήρησης των Πιστοποιήσεων.

Δείτε επίσης τους πλέον διαδεδομένους τρόπους συγκέντρωσης μονάδων.   

Συγκεντρώσετε γρήγορα και εύκολα PDUs με τα προγράμματά μας

  • Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στη Διοίκηση Έργου, σας προσφέρει κάθε χρόνο, τουλάχιστον 60 PDUs.  Προσφέρουμε επίσης 8ωρες συνεδρίες εστιασμένες σε συγκεκριμένους τομείς της Διοίκησης Έργου που σας βοηθούν συγχρόνως να αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις και 8 PDUs.
  • Το 5νθήμερο σεμινάριό μας για την πιστοποίηση Prince2ΤΜ, επίσης αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο, σας προσφέρει τη δυνατότητα να εκπαιδευτείτε στη συγκεκριμένη μεθοδολογία, να πάρετε άλλη μια πιστοποίηση και να αποκτήσετε επιπλέον 40 PDUs.
  • To ετήσιο συνέδριό μας, International Athens Project Management Best Practices Conference, προσφέρει 6 PDUs.  Eπιπλέον εάν είστε δεινός παρουσιαστής με μεγάλη εμπειρία στο χώρο ή σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Διοίκησης Έργου, μπορείτε να συμμετάσχετε ως ομιλητής στο συνέδριό μας, ή σε άλλες διοργανώσεις για στελέχη επιχειρήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Το ProjectManagement Institute (PMI® )

To Project Management Institute είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ και με περίπου 500,000 μέλη-επαγγελματίες στο χώρο της Διoίκησης Έργων, ο οποίος ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1969.  Το PMP® προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 1984 και υπήρξε το πρώτο σύστημα επαγγελματικής πιστοποίησης στο χώρο της Διοίκησης Έργων που πιστοποιήθηκε με ISO9001.   Βασίζεται στο πρότυπο "A Guide to the Project Management Body of Knowledge, (PMBOK® Guide)".   Το PMI® έχει αναπτύξει σειρά προτύπων στο τομέα της Διαχείρισης Έργων με αντίστοιχες πιστοποιήσεις, προσφέροντας μεγάλο έργο για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του κλάδου. 

PMP, PMBOK are registered marks of the Project Management Institute, Inc.

Τελευταία Ενημέρωση: 2018/02/12 - 12:36:53

Αξιζει να δειτε

  Hellenic American Union

Business Management Consultants

Που θα μας βρειτε

Center of Excellence in Project Management
Μασσαλίας 22, (7ος όρ.)
10680 Αθήνα
Τηλ.: 2103680907, 2103680056
Email: project@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα