Αποστολή του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Γλωσσικών Σπουδών

Η αποστολή του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Γλωσσικών Σπουδών (CALLS) είναι να υπηρετεί τη διεθνή, εθνική και τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, συνδέοντας την εκπαιδευτική θεωρία και πρακτική, παρέχοντας ποιοτική εκπαίδευση, επαγγελματική εξέλιξη, έρευνα και αξιολόγηση, και προάγοντας τη δια-πολιτισμική επίγνωση, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να ενσωματωθούν στη διεθνή κοινότητα.

Το τμήμα CALLS προάγει και παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών σε ένα ευρύ κοινό, ανεξάρτητα από τις γλωσσικές γνώσεις, την ηλικία και την τοποθεσία. Το εξειδικευμένο (άρτια εκπαιδευμένο) ακαδημαϊκό-διδακτικό προσωπικό του Κέντρου ασχολείται με τη διδασκαλία, την ανάπτυξη υλικού και την έρευνα στην Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα. Η παροχή υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκών υπηρεσιών εξασφαλίζεται από συνεχή ενδοεταιρικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Η εργασία του προσωπικού υποστηρίζεται από σύγχρονης τεχνολογίας υποδομή, μέσα έρευνας και εγκαταστάσεις, όπως τη Βιβλιοθήκη με ψηφιακές συλλογές και πλατφόρμες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης για το πρόγραμμα Hellas Alive και Εκπαίδευσης Καθηγητών.

Το τμήμα CALLS παρέχει πιστοποιήσεις γλώσσας για τα Ελληνικά και τα Αγγλικά που πληρούν τις προϋποθέσεις και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ως συνεργάτης αναγνωρισμένων διεθνών εξεταστικών οργάνων και ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστήμιο του Michigan (ELI), Educational Testing Services (ETS), και το Κέντρο για την Ελληνική Γλώσσα, το τμήμα CALLS παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας.

Το τμήμα CALLS προάγει την επαγγελματική ανάπτυξη των καθηγητών ξένων γλωσσών. Το Κέντρο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Τα προγράμματα προσφέρονται στα κτήρια της ΕΑΕ αλλά και μέσω του διαδικτύου, μέσω διαφορετικών πλατφόρμων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Το τμήμα CALLS οργανώνει και φιλοξενεί διεθνή συνέδρια για θέματα όπως Eξετάσεις, Ακαδημαϊκής Γραφής-Συγγραφής και Εκπαίδευσης Καθηγητών.

Το τμήμα CALLS διεξάγει έρευνα και ανακοινώνει τα αποτελέσματα σε ιδρύματα και μεμονωμένα άτομα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το ακαδημαικό προσωπικό του Κέντρου συμμετέχει και κάνει παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, εξετάσεις, εκπαίδευση καθηγητών, μετάφραση και Human Computer Interaction (HCI). Το Κέντρο συμμετέχει συγχρόνως σε διεθνή και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, με στόχο την ανάπτυξη καινοτομικής, ποιοτικής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών πηγών με πολιτιστικό περιεχόμενο.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015/06/26 - 14:24:46

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Center of Excellence in Project Management

 

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα