15 τρόποι για να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας έξω από την τάξη

 1. Βρείτε κάποιον ή κάποιους με τους οποίους θα συμφωνήσετε να μιλάτε μόνον Αγγλικά σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως μετά το μάθημα, όταν είσαστε μαζί στο μετρό ή μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.
 2. Όταν ακούτε αγγλόφωνα τραγούδια, να προσέχετε τους στίχους τους. Εξάλλου, πολλά CD περιέχουν και τους στίχους των τραγουδιών οπότε μπορείτε να τους διαβάζετε ενώ ακούτε.
 3. Διαβάζετε αγγλόφωνα βιβλία. Προτιμήστε βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει στα Ελληνικά ή έχετε δει την ταινία. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε την πλοκή και το περιεχόμενο.
 4. Επιλέξτε ένα αγγλόφωνο περιοδικό, ένα ιστολόγιο (blog) ή μια αγγλόφωνη εφημερίδα με ύλη που σας ενδιαφέρει και διαβάζετέ το τακτικά.
 5. Διαβάζετε τα αγαπημένα σας κόμικς στα Αγγλικά. Διαβάζονται εύκολα και περιέχουν πολλούς χρήσιμους ιδιωματισμούς.
 6. Παρακολουθείτε ειδησεογραφικά προγράμματα στην τηλεόραση στα Αγγλικά.
 7. Παρακολουθείτε αγγλόφωνες ταινίες στο DVD player. Επιλέξτε να εμφανίζονται οι υπότιτλοι στα Αγγλικά ή απενεργοποιήστε εντελώς τους υπότιτλους.
 8. Παρακολουθείτε θεατρικές παραστάσεις ή άλλες εκδηλώσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις) στα Αγγλικά που διοργανώνουν αγγλόφωνοι φορείς.
 9. Να επισκέπτεστε εκθέσεις έργων τέχνης ή άλλα καλλιτεχνικά γεγονότα που διεξάγονται στα Αγγλικά, όπως αρκετές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 10. Συνομιλήστε (chat) στο διαδίκτυο με φυσικούς ομιλητές της Αγγλικής. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι οι χρήστες τέτοιων μέσων επικοινωνίας δεν χρησιμοποιούν πάντοτε ‘σωστά’ Αγγλικά.
 11. Αν η γλώσσα του κινητού σας είναι στα Ελληνικά, αλλάξτε τη στα Αγγλικά. Καθώς θα συνδέετε την κάθε λειτουργία του με μία συγκεκριμένη λέξη, θα μάθετε εύκολα βασικό αγγλικό λεξιλόγιο.
 12. Παρακολουθήστε τα μαθήματα Αγγλικών Learning English Podcasts που προσφέρει δωρεάν η Ελληνοαμερικανική Ένωση.
 13. Εξασκηθείτε σε συγκεκριμένες επικοινωνιακές περιστάσεις μόνοι σας στο σπίτι, μπροστά στον καθρέφτη. Υποθέστε ότι συστήνεστε σε κάποιον, διαφωνείτε με κάτι, δίνετε συνέντευξη ή ζητάτε πληροφορίες. Αν βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει, μπορείτε να ‘παίξετε’ και ρόλους!
 14. Εξασκηθείτε στην προφορά σας, διαβάζοντας δυνατά. Καλή ιδέα είναι να είστε μαζί με κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και να σας διορθώνει. Επίσης, μπορείτε να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας και να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο μιλάτε. Βάλτε συγκεκριμένους στόχους σε σημεία που χρειάζονται βελτίωση, όπως η διαφορά στην προφορά μεταξύ των λέξεων «cat» και «cut». Σημειώνετε κάπου τις λέξεις που συχνά προφέρετε λάθος.
 15. Σημειώνετε τις νέες λέξεις που μαθαίνετε σε ένα ειδικό τετράδιο. Φροντίζετε να επαναλαμβάνετε τακτικά.
Τελευταία Ενημέρωση: 2016/02/09 - 13:31:11

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 


Πιστοποίηση

Commission on English Language Program Accreditation

Πιστοποιημένο από το ISO-9001

ISO 9001


 

Πού θα μας βρείτε

Πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας
Μασσαλίας 22
10680 Aθήνα
Τηλ.: 00302103680900, 00302103680947, 00302103680031
Fax: 00302122222629
Email: english@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα